We zijn trots op onze geslaagde leerlingen!

Uitstekende examenresultaten

Met grote tevredenheid kijkt Ubbo Emmius Scholengemeenschap terug op de afgelopen examenperiode. Vrijdag 30 juni kwamen de resultaten van het tweede tijdvak binnen en kon de scholengemeenschap de balans opmaken. En dat leverde een tevreden glimlach op. Op de locaties in Stadskanaal, Onstwedde, Veendam en Winschoten zijn namelijk prachtige resultaten behaald. De slagingspercentages tussen de 88% en 100% liggen ver boven het landelijk gemiddelde. Ook vorig jaar waren de resultaten al zeer positief. “De afgelopen jaren was het slagingspercentage van constant hoog niveau, maar dat we er ook dit jaar weer in zijn geslaagd, maakt ons uiteraard trots,” aldus de directie. Op drie locaties werd zelfs een 100% score gehaald; alle leerlingen zijn geslaagd. Daarnaast wisten twee leerlingen een 10 binnen te slepen voor Engels, was er een leerling met een 10 voor Wiskunde B en slaagden 8 leerlingen zelfs cum laude!

Naast deze uitzonderlijke prestaties hebben alle geslaagde leerlingen laten zien over mooie kwaliteiten te beschikken. Dit is lang niet altijd zichtbaar op een cijferlijst, maar zie je ook als leerlingen talentvol zijn in het theater of op het gebied van sport. Bij leerlingen die geweldig dingen kunnen maken of uitblinken in hun omgang met mensen. Kortom alle geslaagden hebben in hun Ubbo-periode hun eigen talent tot bloei gebracht! 

Uiteindelijk hebben de inspanningen van onze leerlingen en van onze docententeams geleid tot de volgende slagingspercentages: BB 100%, KB 98%, GL/TL 98% (Winschoten), KB 100%, TL 97% (Onstwedde), KB 100%, GL 100%, TL 100% (Veendam), BB/KB 97% (Sportparklaan Stadskanaal), GL/TL 95% (Engelandlaan Stadskanaal), vwo 88% en havo 91% (Stationslaan Stadskanaal). “Dit fantastische resultaat is te danken aan de inzet van de leerlingen en hun docenten. Ubbo Emmius is trots op deze uitzonderlijke prestatie.