Nieuws

Update coronamaatregelen

https://www.ubboemmius.nl/wp-content/uploads/2020/03/20200331_ubbo_online_website_afbeelding_header_corona_1.jpg
24 maart 2022 Schoolbreed

Het kabinet heeft op 15 maart 2022 besloten om de coronamaatregelen verder te versoepelen. Dat betekent concreet voor het onderwijs dat het advies om twee keer per week preventief te testen voor leerlingen én onderwijspersoneel per direct komt te vervallen. Wel blijft het advies om bij klachten thuis te blijven en een zelftest af te nemen.

Verder is onderstaand van belang:

  • Ouders zijn weer welkom in het schoolgebouw. Dit betekent dat gesprekken met leerlingen en ouders niet meer via Teams hoeven, maar op school plaats kunnen vinden.
  • De isolatieduur voor met covid besmette personen is minimaal 5 dagen. Voorwaarde is wel dat de betreffende persoon minimaal 24 uur klachtenvrij is.
  • De 1,5 metermaatregel en de mondkapjesplicht is vervallen op school. Het is uiteraard wel toegestaan om een mondkapje te dragen. Daarnaast wordt geadviseerd om de anderhalve meter afstand wel aan te houden wanneer je een kwetsbare gezondheid hebt. Laten we hierin proberen rekening met elkaar te houden.
  • Het dragen van mondkapjes blijft wel verplicht in het openbaar vervoer en dus ook in het leerlingenvervoer.
  • Het advies aan leerlingen en personeel om minimaal twee keer per week een zelftest te doen is inmiddels komen te vervallen. Wel blijft het advies om bij klachten thuis te blijven en een zelftest af te nemen.

Houd u s.v.p. onze website en de emailmemo’s die u van ons ontvangt goed in de gaten. Dan bent u altijd op de hoogte.

Wanneer blijft mijn kind thuis?

Doe de check op de site van het RIVM om te weten of u of uw kind in quarantaine moet en wanneer een test aan de orde is, ook als je gevaccineerd of hersteld bent.

https://quarantainecheck.rijksoverheid.nl/nl

Wat te doen bij klachten?

Zijn er klachten die horen bij het coronavirus? Doe dan zo snel mogelijk een test: bij de GGD of een zelftest. Blijven de klachten langer? Doe dan de volgende dag weer een zelftest. Verergeren de klachten? Maak dan een afspraak voor een coronatest bij de GGD.

Ik heb een vraag die hier niet beantwoord wordt. Waar kan ik terecht?

Kijk bij vragen altijd eerst goed op de websites van het RIVM en de Rijksoverheid. Deze websites bevatten de meeste actuele informatie.
Actuele informatie RIVM
Vraag & antwoord RIVM
Vraag & antwoord Rijksoverheid
www.oudersenonderwijs.nl/zelftesten
De overheid heeft ook een landelijk informatienummer ingesteld. Iedereen met vragen over het coronavirus kan terecht bij 0800-1351.
Vindt u geen antwoord op uw vragen? Stuur dan een e-mail naar de locatie van uw kind.

Terug
Ubbo Emmius ook jouw school? Meld je aan