Home > Onderwijsaanbod > vmbo bb > Service, Business & Media

Onderwijsaanbod - Schoolbreed

Service, Business & Media

https://www.ubboemmius.nl/wp-content/uploads/2022/09/ubbo-sportparklaan-klas-leerlingen-lezen.jpg

In het derde jaar bieden wij op de Sportparklaan Service, Business & Media aan.

Profielmodules

In dit jaar worden 4 profielmodules van de profielen Dienstverlening & Producten (D&P) en Economie & Ondernemen (E&O) aangeboden.

Dit zijn de profielen:

Organiseren van een activiteit (D&P)

Houd jij ervan om dingen te organiseren en te regelen? In deze module leer je hoe je activiteiten het beste kunt voorbereiden en uitvoeren, je zorgt voor de juiste middelen, voorzieningen, materialen en personen.

Presenteren, promoten en verkopen (D&P)

In deze module leer je verschillende manieren van communicatie kennen. Hierbij kun je denken aan communicatie in de media, social media, reclame maken, verkopen, instructies en presentaties geven.

Secretarieel (E&O)

“Goedemorgen en een fijne dag!” Communiceren doe je dagelijks. Je gaat secretariële werkzaamheden ontdekken. Je leert zakelijk telefoneren, een agenda beheren, bijeenkomsten organiseren, post ordenen en hoe je klanten moet ontvangen.

Commercieel (E&O)

Creatief en klantvriendelijk? Dan is deze module helemaal wat voor jou! Je leert omgaan met de marketingmix (4 P’s), winkelformule en hoe je dit kan toepassen op een bepaalde doelgroep. Je maakt posters, folders, brieven en social media. Ook leer je omgaan met een kassa en hoe je verkoopgesprekken moet voeren.

Keuzevakken

Naast de genoemde profielen volgen de leerlingen in leerjaar 3 het keuzevak ondernemen en een profieloverstijgend keuzevak (vrije keus leerling).

Ondernemen

Bij Ondernemen ontwikkel je jezelf als ondernemer met behulp van een eenvoudig ondernemingsplan. Je beschrijf jezelf als ondernemer, je maakt een marketingplan een eenvoudig financieel plan. Vervolgens start je een eigen mini-onderneming.

Profieloverstijgende keuzevakken

Voorbeelden van profieloverstijgende keuzevakken zijn hieronder te vinden, maar ook keuzevakken genoemd bij de andere profielen op deze website, kunnen na overleg gevolgd worden.

  • Geüniformeerde Dienstverlening
  • Voeding & Beweging
  • Ondersteuning bij sport- en bewegingsactiviteiten
  • Fotografie
  • Voorkomen van ongevallen en EHBO
  • Presentatie en Styling
  • Distributie
  • Financieel en administratief beheer
  • Marketing
  • Officemanagement

Aan het eind van het derde jaar maken de leerlingen een keuze voor D&P of E&O. In leerjaar 4 gaan de leerlingen het profiel van zijn/haar keuze afronden en wordt goed voorbereid op het praktijkexamen en op zijn/haar vervolgopleiding.

Waarom Service, Business en Media?

Leerlingen die kiezen voor SB&M kunnen langer nadenken over hun profielkeuze, zijn breed opgeleid en hebben meer mogelijkheden om een maatwerkstudie (verdieping, verbreding en/of versnelling) te volgen.

Terug
Europees Sociaal Fonds Plus (ESF+ 2021-2027).
19 juni 2023 Stadskanaal Praktijkonderwijs Europees Sociaal Fonds Plus (ESF+ 2021-2027). Lees verder Bekijk meer nieuws
Ubbo Emmius ook jouw school? Meld je aan