Inspirerend onderwijs

De lessen

Hoe ziet jouw dag eruit?

Op de middelbare school ziet een schooldag er anders uit dan op de basisschool. De dag is opgebouwd uit lesuren; je hebt elk uur een ander vak. Daarnaast kan het zijn dat je ’s ochtends de ene keer vroeg begint en de andere dag een uur later. Deze tijden worden duidelijk dankzij het lesrooster van jouw klas.

Hoe weet je waar je moet zijn?

Hoe weet je hoe laat je op school moet zijn? Wanneer krijg je welk vak? Ook dit staat allemaal op het lesrooster. Er staat precies op hoe laat je ergens moet zijn, welk vak je krijgt en in welk lokaal je les hebt. Het lesrooster is voor elke klas anders. In de eerste week na de zomervakantie krijg je het lesrooster.

Verandert het lesrooster soms?

In de school zie je op de informatieschermen of er een roosterwijziging is voor jouw klas. Ook thuis kun je de roosterwijzigingen bekijken via de website. De roostermakers werken elke dag de roosters bij. Zo kun je bekijken of een les vervangen wordt door een andere docent of uitvalt. Weten we pas op het laatste moment dat je het eerste uur vrij bent, dan krijg je een telefoontje.

We proberen trouwens altijd te voorkomen dat een les uitvalt. Als er een leraar ziek is, kijken we bijvoorbeeld eerst of een andere leraar het vak kan geven. Soms is er geen vervanging te regelen; dan heb je dat uur vrij. Als iemand langer ziek is, komt er vaak een andere leraar die het vak geeft.