Stadskanaal Sportparklaan

Dienstverlening & Producten

https://www.ubboemmius.nl/wp-content/uploads/2018/09/20180820_Ubbo_online_beeldmateriaal_8_BB_dienstverlening.jpg

Het profiel Dienstverlening & Producten is een breed, beroepsoriënterend profiel dat is gericht op een goede voorbereiding op het middelbaar beroepsonderwijs. De kennis, vaardigheden en beroepshouding die jou aangeleerd worden bij Dienstverlening & Producten vormen een basis voor het competentiegerichte onderwijs in het mbo.

Profielmodules

In het profiel Dienstverlening & Producten zijn er 4 verplichte profielmodules die je in twee jaar doorloopt:

Organiseren van een activiteit voor een opdrachtgever
Houd jij ervan om dingen te organiseren en te regelen? In deze module leer je hoe je activiteiten het beste kunt voorbereiden en uitvoeren, je zorgt voor de juiste middelen, voorzieningen, materialen en personen.

Presenteren, promoten en verkopen
In deze module leer je verschillende manieren van communicatie kennen. Hierbij kun je denken aan communicatie in de media, social media, reclame maken, verkopen, instructies en presentaties geven.

Een product maken en verbeteren
Het ontwerpen, beoordelen, tekenen, printen in 2D/3D en het maken van producten staat centraal in deze module. Je bent zowel achter de computer met technische tekenprogramma’s als in de werkplaats aan het werk.

Multimediale producten maken
Hierbij moet je denken aan het maken van een digitaal ontwerp, een website ontwerpen of samenstellen, een instructie- of voorlichtingsfilm maken en je eigen app maken.

Daarnaast zijn er nog drie verplichte keuzevakken:

  • geüniformeerde dienstverlening en veiligheid
  • voeding en beweging
  • ondersteuning bij sport- en bewegingsactiviteiten

Keuzevakken

Naast de drie verplichte keuzevakken kies je nog een vierde keuzevak. Voor het vierde keuzevak kun jij je verder specialiseren in fotografie, ondernemen en/of EHBO. Zo stel je zelf je eigen profiel samen!

Geüniformeerde dienstverlening en veiligheid – Verplicht keuzevak
Naast een oriëntatie op geüniformeerde beroepen voer je bij dit vak opdrachten uit met betrekking tot de veiligheid in (gesimuleerde) praktijksituaties. Hierbij kun je denken aan: fysieke en conditionele praktijkoefeningen, rapporteren van incidenten, voorkomen van risicovolle situaties, toezicht houden en regelend optreden in de eigen schoolomgeving.

Voeding en beweging – Verplicht keuzevak
Gezond eten en voldoende beweging is belangrijk. Bij het vak voeding en beweging, leer je hoe je een plantaardig voedingsmiddel produceert en verkoopt, maar ook hoe je verantwoorde voeding kiest en verwerkt. Daarnaast ga je een bewegingsactiviteit in de open lucht organiseren en uitvoeren.

Ondersteuning bij sport- en bewegingsactiviteiten – Verplicht keuzevak
Wat houdt dit vak in? Je leert om regelende taken te verrichten bij sport en bewegen, zoals informatie verstrekken, een sportevenement organiseren, assisteren en instructies geven bij sport- en bewegingsactiviteiten (sportlessen, sporttoernooien e.a.). Daarbij leer je om te gaan met veiligheid en het voorkomen van blessures.

Fotografie – Vrij keuzevak
Wil je van je hobby je werk maken? Of wil je creatief bezig zijn? Bij dit keuzevak voer je opdrachten uit die te maken hebben met fotografie. Zoals: het ontwikkelen van een fotografieplan (fotografie concept), fotografische beelden maken en bewerken, het onderhouden en beheren van apparatuur en materiaal en natuurlijk het presenteren en promoten van het werk dat je gemaakt hebt.

Wil je van je hobby je werk maken? Of wil je creatief bezig zijn? Bij dit keuzevak voer je opdrachten uit die te maken hebben met fotografie. Zoals: het ontwikkelen van een fotografieplan (fotografie concept), fotografische beelden maken en bewerken, het onderhouden en beheren van apparatuur en materiaal en natuurlijk het presenteren en promoten van het werk dat je gemaakt hebt.

Ondernemen – Vrij keuzevak
Altijd al je eigen bedrijf willen beginnen? Tijdens het keuzevak ondernemen, ga jij jezelf als ondernemer beschrijven. Ook ga je een product op de markt brengen hiervoor schrijf jij een marketingplan en een financieel plan.

Voorkomen van ongevallen en EHBO – Vrij keuzevak
Wil je eerste hulp kunnen verlenen bij ongelukken? Dat leer je bij dit keuzevak. Naast het eerste hulp verlenen bij ongelukken leer je hoe je een bijdrage kunt leveren aan de veiligheid en preventie van ongelukken.

Terug
Ontwikkelingen coronavirus
01 april 2020 Schoolbreed Ontwikkelingen coronavirus Lees verder Bekijk meer nieuws
Ubbo Emmius ook jouw school? Meld je aan