Open dagen 2018

Zit je in groep 8 en willen jij en je ouders een kijkje nemen op een van onze scholen? Of ga je al naar de tweede klas van het vmbo en ben je benieuwd naar de bovenbouw? Voor jou, je ouders en leerkrachten organiseren de locaties van Ubbo Emmius een open dag.


Een open dag is dé mogelijkheid om sfeer te proeven en de wereld van het voortgezet onderwijs te ontdekken. Je maakt kennis met de locatie, de vakken en de activiteiten die we op onze scholen organiseren.

Je bent van harte welkom op onderstaande data! 

Locatie Onstwedde

Donderdag 25 januari 2018

Wil je met je ouder(s)/verzorger(s), broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes naar onze school komen kijken, dan staan de deuren van Ubbo Emmius Onstwedde vanaf 18.30 uur wagenwijd voor je open op de open dag.

Met behulp van een lokalenoverzicht kun je dan echt onze school ‘verkennen’. Er valt veel te zien en te doen, je kunt met leerlingen en docenten praten, zelf experimenten uitvoeren of meedoen aan sport- of andere activiteiten. Het is hét moment om antwoord te krijgen op al jouw vragen. Uiteraard vinden wij het fijn om jou te ontmoeten!

Lees meer over Ubbo Emmius Onstwedde.

 

Locatie Maarsdreef

Woensdag 24 januari 2018

Op 17 januari 2018 vinden op de Maarsdreef introductielessen plaats voor leerlingen van basisscholen. We geven deze middag korte lesjes waarin je alvast kunt ervaren hoe het gaat in de klas op de middelbare school.

Op 24 januari is de open dag. Het programma is ’s middags van 13.30 – 16.00 uur  en ’s avonds van 18.30 – 21.00 uur. Op die dag kun je onze school verkennen, met leraren en leerlingen praten, proefjes doen, de gymzaal bekijken en nog veel meer.

Lees meer over Ubbo Emmius Maarsdreef.  

 

Locatie Sportparklaan (bovenbouw vmbo)

Vrijdag 26 januari 2018

Tijdens onze open dag kun je kennis maken met de zes profielen die aan de Sportparklaan worden aangeboden: Bouwen, Wonen & Interieur (BWI), Produceren, Installeren & Energie (PIE), Mobiliteit & Transport (M&T), Zorg & Welzijn (Z&W), Dienstverlening & Producten (D&P) en Economie & Ondernemen (E&O). Bij alle profielen zijn leerlingen aanwezig die je kunt vragen wat ze bij dat profiel allemaal leren. En als je al weet wat je later wilt worden, kun je ook vast kijken hoe de beroepsopleidingen er in het mbo uitzien. Aan de Sportparklaan wordt onze open dag namelijk samen georganiseerd met het mbo van het Noorderpoort. Je bent van harte welkom tussen 16.00 en 20.30 uur. 

Lees meer over Ubbo Emmius Sportparklaan

 

Locatie Winschoten

Donderdag 25 januari 2018

Van 13:30 tot 16:00 uur ben je welkom voor de lessencarrousel. Samen met je klasgenoten kun je dan kijken hoe leuk het bij ons op school is. Van 18:30 tot 21.00 uur organiseren wij het open huis. Alle aanstaande brugklassers zijn dan welkom met hun ouder(s)/verzorger(s) om sfeer te proeven en te zien waar wij voor staan.

Lees meer over Ubbo Emmius Winschoten

 

Locatie Praktijkonderwijs 

Woensdag 24 januari 2018

Van 16.30 - 19.30 uur  organiseren wij een open doe dag. Nieuwe leerlingen en hun ouders zijn dan welkom om sfeer te proeven en te zien waar wij voor staan.

Lees meer over Ubbo Emmius Praktijkonderwijs