Nieuws

Bekijk de online open dag in Winschoten terug!

https://www.ubboemmius.nl/wp-content/uploads/2021/01/Online-open-dag-Winschoten-terugkijken.jpg
29 januari 2021 Winschoten

Op dinsdag 26 januari 2021 hielden het Dollard College en Ubbo Emmius in Winschoten een gezamenlijke online open dag. Was jij er bij? Fijn! We hopen dat je een goede indruk van onze school hebt gekregen. Heb je de online open dag gemist? Hier kun je alles nog een keer bekijken. Van alle sessies zijn opnames gemaakt. 

Vmbo bb/kb

In deze break-out sessie zoomen we in op het basis- en kaderniveau. We vertellen over de eerste dagen op het voortgezet onderwijs. Welke vakken krijg jij? Wat is een mentor en wat kan een mentor voor jou betekenen? Welke begeleiding kan je verwachten? Welke leuke vakken krijg je allemaal? Een interessante break-out sessie, waarin wij in 20 minuten jou en je ouders/verzorgers alles vertellen over het basis- en kaderniveau.

Vmbo tl/zesjarige havo

In deze break-out sessie wordt meer verteld over de stromen vmbo tl en zesjarige havo. Wat zijn dit voor richtingen en wat zijn de verschillen tussen beide stromen? Wij leggen het je uit. Daarnaast krijg je tijdens deze 20 minuten durende sessie meer informatie over hoe het er aan toe gaat op het voortgezet onderwijs. Via een spel gaan we in gesprek over vragen als: wat doet een mentor? Wat voor vakken krijg je? En wat voor regels gelden er op de school?

Havo

Wil je meer informatie over het havo? Kies dan voor de break-out sessie havo.

Vwo tto (tweetalig onderwijs)

Wil je meer informatie over tweetalig onderwijs en verwacht je een vwo advies? Kies dan voor de break-out sessie ‘vwo tto’ en hoor wat onze leerlingen van tto vinden! Je kunt ook al je vragen over tto stellen en jij en je ouders krijgen informatie over wat tto precies inhoudt.

Vwo (atheneum/gymnasium)

Wil je meer informatie over het vwo? Kies dan voor de break-out sessie vwo. Hier maak je kennis met het vwo!

Veilige leeromgeving/ondersteuning

Binnen het Dollard College en Ubbo Emmius vinden we ondersteuning van jou belangrijk. Zo kun jij je als leerling maar ook als mens volop ontwikkelen!

In deze break-out sessie besteden we daarnaast ook aandacht aan:

  • Anti-pestbeleid
  • Dyslexie
  • De gezonde school
Terug
Ubbo Emmius ook jouw school? Meld je aan