Nieuws

Aangemeld bij Ubbo Emmius Winschoten, en nu?

https://www.ubboemmius.nl/wp-content/uploads/2021/05/upload_20210521_ubbo_online_website_afbeelding_header_WNS.jpg
25 mei 2021 Winschoten

Beste leerling van groep 8,

We hebben, ondanks alle corona-maatregelen, ons best gedaan om jou en je ouders toch kennis te laten maken met onze school.
Inmiddels is duidelijk welk advies je hebt gekregen van de basisschool en weet je naar welke school je volgend jaar gaat. We zijn erg blij dat je volgend jaar bij ons op school komt!

Van harte welkom op Ubbo Emmius Locatie Bovenburen.  

Misschien vraag je je af wat er nu allemaal nog staat te gebeuren. We hebben het voor je op een rij gezet.

Aanmeldingsformulier ontvangen

Als het goed is hebben je ouders/verzorgers inmiddels een brief van ons ontvangen waarin staat dat je bij ons bent aangemeld.  

Contact tussen jouw juf of meester en je nieuwe school

Vanuit Ubbo Emmius maken we een afspraak voor een gesprek met je basisschool. Jouw juf of meester vertelt ons wat de beste manier is om jou te begeleiden.

Kennismakingsbijeenkomst

In de maand juni kom je bij ons op school om kennis te maken. Je wordt rondgeleid en ontvangt allerlei informatie over onze school. Ook hoor je dan in welke klas je zit. Wanneer je precies wordt verwacht, staat in een brief die je ouders/verzorgers begin juni van ons per post ontvangen.

Aanschaffen schoolspullen

Natuurlijk wil je alvast de benodigde spullen aanschaffen voor school. In de locatiegids vind je een overzicht van de aan te schaffen spullen.

In deze locatiegids vind je overigens nog veel meer informatie over bijvoorbeeld de lestijden, de kluisjes, de schoolregels en nog veel meer.

Start schooljaar

Op 23 augustus start het nieuwe schooljaar.

We starten met een aantal introductiedagen met het motto: “Welkom en goed dat je er bent!”.

Alle activiteiten staan in het teken van kennismaken. Op deze manier kun je eerst even wennen voordat je echt aan de slag gaat. Je maakt kennis met je klas, met je docenten en met het gebouw. En natuurlijk leer je ook je mentor kennen. Je mentor is degene bij wie terecht kunt met al je vragen. Tijdens de kennismakingsbijeenkomst in juni hoor je wanneer je precies verwacht wordt op 23 augustus.
Vlak voor de zomervakantie krijg je ook nog een mail om je er nog een keer aan te herinneren.

Let op: deze informatie gaat over onze locatie in Winschoten. Nieuws over de kennismaking in Stadskanaal en Onstwedde vind je in een ander bericht, namelijk hier.

Terug
Ubbo Emmius ook jouw school? Meld je aan