Winschoten

Ubbo Emmius Winschoten is een kleinschalige school. Er zijn heldere regels die duidelijkheid geven over de manier waarop we met elkaar willen omgaan. De lijnen in de organisatie zijn kort. We voelen ons betrokken bij jouw welzijn en bieden je een veilige omgeving.

Onze school is ‘ondernemend’: als de school nieuwe kansen ziet dan worden die benut. Het doel is daarbij altijd om zoveel mogelijk uit jouw talenten te halen. We verwachten natuurlijk wel dat ook jij je daarvoor inzet.

Meer weten over Ubbo Emmius Winschoten? Bekijk alvast een sfeerimpressie van onze locatie in het fotoalbum.

Ubbo Emmius Winschoten biedt het volgende programma aan:

Havo en vwo

Je kunt op onze school havo doen tot de vierde klas. Voor het studiehuis ga je naar Ubbo Emmius Stadskanaal. Sommige leerlingen vervolgen hun opleiding vanaf klas 4 op een andere school.

Voor het vwo geldt in principe hetzelfde, alleen is de overstap niet na de derde, maar na de tweede klas. 
 

Vmbo-gl/tl

Na de basisvorming, die twee jaar duurt, kun je op onze school alle vier sectoren kiezen en kun je examen doen in de sector van je keuze.

Als je kiest voor de gemengde leerweg (gl), dan bieden we een extra vak uit de beroepsgerichte leerwegen (zie hieronder). Dat is dan vanzelfsprekend op het niveau van de gemengde leerweg.  
 

Vmbo-bb/kb

Na de basisvorming kun je kiezen voor drie verschillende mogelijkheden om je basisberoepsgerichte (bb) of kaderberoepsgerichte (kb-)leerweg met een diploma af te sluiten. Naast theorievakken (zoals Nederlands, Engels en een aantal andere vakken die je kunt kiezen) volg je praktijkvakken.
 

Zorg & welzijn
Je kiest voor deze leerweg als je het leuk vindt om met mensen te werken. In je opleiding kom je verschillen werkplekken tegen, bijvoorbeeld: schoonheidssalon, kapsalon, kindercentrum, receptie, magazijn of grootkeuken. Je mag regelmatig buiten de school ervaring opdoen en werkt dan bijvoorbeeld met kinderen of ouderen.

Sport & dienstverlening
Je kiest voor deze leerweg als je interesse hebt in sport. Dat betekent dat je zelf aan sport doet, maar je vindt het ook leuk om sportevenementen te organiseren of om een (sport)kantine te beheren. Buiten de school werk je mee aan opdrachten die door heuse opdrachtgevers van de school worden gevraagd. Denk bijvoorbeeld aan het organiseren van een sportmiddag voor een basisschool.

Theater&dienstverlening
Als je wilt stralen op het toneel of geïnteresseerd bent in wat er achter de schermen gebeurt, dan is deze opleiding echt iets voor jou! Praktijkvakken zijn zang, dans, toneel en muziek. Je krijgt opdrachten om (theater)evenementen te organiseren, maar ook zorgt ook voor de publiciteit. Je organiseert bijvoorbeeld musicals of muziekavonden.
 

Leerwegondersteunend onderwijs (LWOO)

Als je extra ondersteuning nodig hebt bij het leren, dan kunnen we die aan jou bieden. Voor de klassen 1 en 2 hebben we zelfs een LWOO-plein ingericht. Op dit plein krijg je les van een beperkt aantal docenten in kleine groepen.
 

Adres locatie Winschoten

Ubbo Emmius Winschoten
(alle leerwegen klas 1 t/m 4 vmbo en havo / vwo klas 1 t/m 3)

Bezoekadres:

Bovenburen 60-72
9675 HH Winschoten

T 0597 454940
F 0597 454954
M wns@ubboemmius.nl

Postadres:

Postbus 214
9670 AE Winschoten

Directeur:

dhr. J. Bakker