Onstwedde

Ubbo Emmius in Onstwedde is een christelijke school met een regionale functie. Het onderwijs sluit goed aan op het basisonderwijs.

Meer weten over Ubbo Emmius Onstwedde? Bekijk alvast een sfeerimpressie van onze locatie in het fotoalbum


 

De meerwaarde van een kleine school

Wij zijn een kleine school. Dankzij die kleinschaligheid leren we je snel kennen. We vinden het belangrijk dat je je inzet voor jouw opleiding en bieden je daarbij een sfeer waarin ook wij ons inzetten voor jou. We voelen ons betrokken bij jou en jouw leerprestaties.

Doordat we je goed begeleiden, wordt de doorstroom naar een vervolgopleiding gemakkelijk gemaakt. Daarbij leggen we de nadruk op belangrijke vakken zoals rekenen, taal, wiskunde en Engels, maar we besteden ook aandacht aan cultuur en techniek. Het succes van deze aanpak wordt bewezen door onze goede examenresultaten  

Een voorbeeld van de goede begeleiding die we je bieden, is ons maatwerkuur in klas 1 en 2. Tijdens deze uren krijg je extra ondersteuning aangeboden voor wiskunde en Nederlands. Je kunt ook kiezen voor heel andere activiteiten zoals koken en sport.
 

Samenwerking basisschool en voortgezet onderwijs

Ubbo Emmius Onstwedde bevindt zich, samen met basisschool De Rank in de multifunctionele accommodatie “De Bast”.

Binnen “De Bast”  werken leerkrachten van de basisschool en docenten van het voortgezet onderwijs nauw samen, zodat je zonder moeite de stap kunt maken van groep 8 naar de brugklas.

Ook als je op een andere basisschool zit, is de stap naar onze school ook niet groot want we kennen ook jouw school goed. We hebben regelmatig contact met alle basisscholen in onze omgeving. 
 

Brede instroom

In Onstwedde bieden wij een brede instroom; we verwelkomen leerlingen op ons vmbo, havo en vwo. Zo kun je zo lang mogelijk dichtbij jouw woonadres naar school gaan.
 
 
 
 

Adres locatie Onstwedde

Bezoek- en postadres:

Boslaan 18
9591 BJ  Onstwedde

T 0599 331701
F 0599 331213
M ons@ubboemmius.nl

Directeur:

Mw. L. van Sloten-Aardema