Ben je een nieuwe leerling?
Nieuw op het Ubbo Emmius
Bent u een ouder?
Informatie voor ouders
Inloggen UbboNet
Inloggen UbboNet

Keuzebegeleiding

Plaatsing

De basisschool geeft op basis van de plaatsingswijzer een advies voor jouw plaatsing. Dat advies is voor ons leidend. De afgelopen jaren hebben we gezien dat onze plaatsing erg goed is. Er zijn maar heel weinig leerlingen die tóch onderwijs gaan volgen op een hoger of lager niveau.

Vervolg op een bovenbouwlocatie

Ga je vmbo tl doen, dan ga je na de Maarsdreef naar de Engelandlaan om daar je diploma te halen. Volg je havo of vwo, dan ga je in de bovenbouw naar de Stationslaan.

Gymnasium

In de tweede klas kunnen vwo-leerlingen kiezen voor klassieke talen: Grieks en/of Latijn. Op onze school kun je aan de Stationslaan een gymnasiumdiploma halen.

Technasium

In havo en vwo 1 maak je in de brugklas kennis met het vak O&O, dat hoort bij het Technasium. O&O is een vak waarbij je in projecten werkt aan slimme en praktische oplossingen voor vraagstukken van de overheid of het bedrijfsleven. Vanaf de tweede klas kun je kiezen voor O&O. Als je in dit vak examen doet, krijg je een Technasium-diploma.

Talentenmap

In klas 1 t/m 4 vmbo wordt gewerkt met de Talentenmap. Per jaarlaag worden activiteiten georganiseerd, waarbij we als doel hebben dat je echt ontdekt waar ze goed in zijn.